Kata-Kata Aluan dari Pengarah Urusan

Assalamualaikum WBT.

Selamat Datang ke laman web PTSN. Tahniah kepada pihak pengurusan dan ahli jawatankuasa laman web ini. Adalah diharapkan laman web ini akan bertindak sebagai portal dan menyumbang kepada pertumbuhan persekitaran E-Knowledge di kalangan pelajar dan orang ramai.

Pelbagai inisiatif dalam bidang ICT telah digunakan untuk meningkatkan integriti dan keberkesanan pentadbiran awam dan tadbir urus yang baik seperti penggubalan undang-undang komunikasi, multimedia dan perlesenan siber serta pengawalseliaan rejim institusi infrastruktur yang telus untuk mempromosikan penggunaan teknologi baru dan sebagai tapak penghasilan laman web yang menarik dan dikemaskini secara berterusan. Saya akan dapat memupuk kefahaman, keyakinan dan kebolehpercayaan masyarakat / pengguna ICT dan membolehkan negara maju dengan cepat ke arah ekonomi berasaskan pengetahuan (Berasaskan K-ekonomi).

Adalah harapan saya bahawa laman web ini dijaga dan diselenggarasupaya integriti dan keberkesanan pentadbiran awan tidak terjejas, pertindihan tugas dan kerja yang berulang.Melalui laman web ini, Politeknik Tun Syed Nasir akan diperkenalkan kepada setiap lapisan masyarakat dalam era teknologi maklumat dan maklumat penting yang boleh diperolehi dengan tepat dan cepat melalui mel elektronik atau mesej.

Saya percaya saya boleh terus bergantung kepada komuniti ini untuk bekerja sebagai satu pasukan serta sokongan yang diberikan oleh Kementerian Pengajian Tinggi untuk membuat Politeknik Tun Syed Nasir sebagai institusi pengajian tinggi bertaraf dunia. Semoga dengan kerjasama semua pihak, laman ini akan dikemaskini secara berterusan dan dijangka berfungsi sebagai laman web untuk rujukan para pelajar dan pengurusan pengetahuan.

Terima Kasih